Drie Olijke Geluksvisjes

Het Drie Olijke Geluksvisjes afhaalviscafe was niet een van de meest succesvolle bedrijven van Ankh-Meurborkork, noch een van de langst bestaande.

Een Agateese heer die alleen wordt herinnerd als meneer Hang koos ervoor om de winkel te vestigen op de plek van een voormalige visgodtempel in Dagonstraat en opende in de nacht van een volle maan en een maansverduistering tijdens de winterzonnewende. Het restaurant naar De Dame vernoemen heeft waarschijnlijk ook niet geholpen. Verslagen van wat er toen gebeurde zijn net zo gevarieerd en tegenstrijdig als gewoonlijk van een menigte Meurborkiaanse getuigen, maar de winkel is zeker verdwenen, of het meeste ervan, samen met meneer Hang, of het grootste deel van hem.

De heer Hang is sindsdien uitgegroeid tot het Ankh-Meurbork-equivalent van een “waarschuwende stadslegende” die mensen aanspoort “onthoud wat er met meneer Hang is gebeurd”.

“En ik hoef je toch vast niet te herinneren aan wat er gebeurde toen wijlen meneer Hang uitgerekend met maansverduistering zijn Afhaalcafé de Drie Olijke Geluksvisjes opende in nota bene de Dagonstraat.” Heer Ottopedi – De Waarheid, p. 39