Mos Eisley Cantina

Een paar jaar geleden kreeg ik het idee om de originele Mos Eisley Cantina set (4501) uit te breiden met extra delen zodat ik daar mijn originele ruimtefiguren in kwijt kon. Door het uitkomen van de Collectible Minifigures besloot ik deze ook in de verzameling op te nemen.

Mos Eisley Cantina

Door de jaren heen had ik nog meer figuren verzameld zodat het al ergens op begon te lijken. Met alles wat ik voor deze uitbreiding van de Cantina had gekocht kon ik 44 minifigs kwijt in de MOC. Door het simpelweg copieren van de zitplaatsen en deze met een hinge-plate vast te zetten kon ik hem oneindig groter maken. Maar toen kwam het nieuws uit dat er een nieuwe Mos Eisley Cantina set uit zou komen en besloot ik hier op te wachten en verder mee te gaan. Nadat ik de eerste nieuwe set gekocht had bleek dat het idee van de hinge-plates niet meer zou werken en moest ik iets nieuws bedenken.

Dus alles ging terug naar de tekentafel en enig zoeken op internet bracht mij bij de kaart van de Cantina op Wookieepedia. Na verscheidene pogingen en ontwerpen kreeg ik eindelijk de layout zoals ik hem hebben wilde. De MOC is nu gebaseerd op twee sets 75052.

Het kleurenschema is nog steeds zoveel mogelijk gebaseerd op de originele set. Sommige details komen uit de Wii Complete Saga met dank aan mijn jongste zon voor het herhaaldelijk spelen van het spel. Om het wat op te leuken heb ik het reclamebord toegevoegd. Dit is voorbereid om te kunnen draaien om zo aandacht te trekken. Voor de Star Tours poster heb ik gebruikt gemaakt van het ontwerp van Chris Deck en de andere kant is natuurlijk een knipoog naar een WOII poster. Natuurlijk kon ook het” No Droids Allowed” bord niet ontbreken. Omdat de hinge-plates niet meer zouden werken heb ik de bevestiging gemaakt dmv technic-pins waardoor het geheel nu in vijf stukken is op te delen. Ingang, achterzijde, twee zijkanten en de bar.

Hij is 50 bij 79 studs groot en voor het diorama zijn meerdere gebouwen en voertuigen toegevoegd. Ertussen zit de moonbuggy uit mijn allereerste LEGO-set 920 Rocket Launch Pad. Ook de Exo-suit kreeg zo een plaatsje als laatste Classic-space set die is uitgekomen. Daarnaast natuurlijk de andere gebouwen die al eerder voorbij zijn gekomen, Outhouse, Imperial Communication Post, de Droid-shop en de Taxispeeder.

Omdat alle Collictible Minifigs niet meer zuden passen heb ik dat aangepast en ben van elke ruimte thema minifigs gaan zoeken. Bij het zoeken naar de mnifigs die ik nog mistte kwam ik ook een aantal figuren tegen die nooit in Nederland zijn uitgegeven en die moesten er natuurlijk ook bij. Om het plaatje af te maken zijn er een paar custom-figuren gemaakt. In totaal zijn er 84 minifiguren verwerkt in de MOC. De complete lijst staat hier: Mos Eisley Minifig Count.

Mos Eisley Cantina