S.I.E.V. Snikkel

SIEV Snikkel of Snij’k-In-Eigen-Vlees Snikkel is een vaste waarde in het straatleven van Ankh-Meurbork, waar hij een eeuwig falende verkoper is. Hij krijgt mooie nieuwe ideeën die nooit werken. Gelukkig heeft hij altijd een reservehandel om op terug te vallen: de verkoop van Worst in een Broodje, de worst die niet van varkensvlees is gemaakt, maar van alles wat in de buurt van een varken is geweest. Snikkel slaagt er altijd in om de kost te verdienen door deze worsten te verkopen aan mensen die eerder ziek zijn geworden van zijn worsten.


90386 Minifigure, Headgear Beret in Black

3626cpb0278 Minifigure, Head Reddish Brown Eyebrows, White Pupils, Lopsided Smile with Black Dimple Pattern – Hollow Stud

973p46c02 Torso Castle Forestman Tie Shirt and Purse Pattern / Blue Arms / Yellow Hands in Light Gray

970c00 Hips and Legs Plain in Light Gray

voetnoot
Snikkel verkocht zijn worstjes uitsluitend als laatste redmiddel.*

Niet vanwege de smaak. Vieze worstjes zijn doodnormaal. Maar Snikkel was er inmiddels in geslaagd worstjes af te leveren die nergens van smaakten. Het was gewoon eng. Geeft niet hoeveel mosterd, ketchup of pikkels je erop deed, ze smaakten nog steeds naar niets. Zelfs de winterworstjes die ze in Helsinki aan zatlappen verkopen lukt dat niet.
Zieltonen, p. 120